Nette maailmalla Matkailua ja ajatuksia

27.12.2016

Pikavisiitti Krabille

Filed under: Aasia — nette @ 13:09

Krabi Town – Ao Nang – Phi Phi – Tonsai

Krabille päätin lähteä kaverini kanssa helmikuussa 2015, oikeastaan päivän varoitusajalla. Olin katsellut äkkilähtölentoja Finnmatkojen (nykyään Tui) sivuilta, ja sinne ilmestyi kahden viikon suorat lennot Krabille 370e. Lähtö oli seuraavana päivänä. Soitin kaverille ja pyysin hänet mukaan. Ostimme lennot, ja nopeasti rinkka kasaan ja seuraavana päivänä matkaan.

Krabi Town

Noin tunnin matka lentokentältä Krabi Townin keskustaan oli hulppea maisemiltaan. Krabin alue on tunnettu upeista ja useista kalliomuodostelmistaan 🙂 Krabi Town on rauhallinen paikka, ja paikalliset ovat omasta kokemuksestani mukavia ja avuliaita. Tuputtavia myyjiä ei täällä osunut kohdalle juurikaan. Krabi Townissa ei ole varsinaisia uimarantoja, mutta joen vartta on mukava kävellä.

Paikalliset tarjoavat veneretkiä edulliseen hintaan laiturien läheisyydessä. Päädyimme yhdelle retkelle, millä pääsimme näkemään lepakoitten luolia, ja joen varrella suistossa eläviä apinoita. Eettisten matkailijoiden kannattaa olla tarkkana, sillä meidätkin vietiin katsomaan trooppisia kaloja ”luonnollisessa ympäristössään”, ja todellisuudessa kalat kyllä olivat joessa, mutta ahtaissa verkoissa, mistä niitä nosteltiin turistien nähtäviksi… Se oli pettymys, mutta tästä opittiin. 🙁

Uskoisin, että heidän kanssaan voi neuvotella retken, mikä ei sisällä tällaisia käyntejä.

Lepakkoluolia

Ao Nang

Krabi Townista ei kestä tuntiakaan Ao Nangin rannoille. Ao Nangissa kuitenkin on vähän ”töykeämpi” meininki verrattuna Krabi Towniin, niin kuin aina turistikohteissa… Kaikki on vähän kalliimpaa, ja myyjät ovat tietysti päällekäyvempiä. Mutta jos rantaan haluaa, niin täällä sitä ainakin on.

Buukkasimme kajakointiretken jostakin toimistosta pienen hintavertailun jälkeen. Se oli hulppea kokemus, ja minulle ensimmäinen kerta. Reitti kulki hienojen kallioiden lomassa ja tiheän viidakon lävitse. Kajakkiimme hyppäsi pieni janoinen apina, joka halusi juoda vesipulloni tyhjäksi. Määrätietoisesti se iski hampaansa pullon kylkeen ja hörppi sen nopeasti kokonaan 😀

Janoinen apina

Phi Phi

Halusimme käydä saarella, ja vaihtoehdoista päädyimme Phi Phi -saareen. Saari on suosittu ja vilkas. Buukkasimme bungalow-majoituksen vähän syrjässä keskustasta. Se olikin hyvä päätös, koska yöllinen meininki osoittautui railakkaaksi ja musiikki pauhasi koko yön kovalla. Jos on herkkäuninen, kannattaa siis majoittua kauempana saaren keskustasta 🙂

Lähistöllä on pienempi saari, missä sijaitsee Maya Bay. Siellä on kuvattu elokuva The Beach, jossa näyttelee Leonardo Dicaprio. Teimme päiväretken sinne, ja retkellä sai myös sukellella. Saari on kaunis. Itse leffan näin vasta Meksikossa melkein vuosi täällä käymisen jälkeen 😀

Laskuvesi ja vastavärejä Phi Phi:llä

Maya Bay

Tonsai

Phi Philtä kulkee veneitä kaikkialle. Olin saanut suosituksen suunnata Tonsai rannalle, koska se on rauhallisempi, kuin esimerkiksi Railay siinä vieressä. Vene vei meidät Railaylle, ja kävelimme siitä Tonsain puolelle pienen kallioisen pusikon läpi. Majoituimme bungalowissa hieman sisemmällä viidakossa. Paikka tosiaan on rauhallinen ja kaikki ottavat iisisti.

Kahdessa viikossa ehtii tehdä mukavan pienen kierroksen Krabin ympäristössä. Tutustuakseen paremmin thaimaalaiseen kulttuuriin, on kuitenkin parempi viettää maassa pidempiä aikoja 🙂

Tonsai

Ei kommentteja »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress